Vi har provat nya Porsche 911– med video

Porsche vill fresta oss med en video som visar vintertester med nya generationen 911. Vi får se lite mer av både exteriör och interiör men bäst av allt är att vi på auto motor & sport redan provat bilen tillsammans med Porsches projektledare.

Porsche vintertest 911 Turbo 991

Porsches film är inspelad vid "Polcirkeln", vilket vi tolkar som testanläggningen i Ivalo, Finland. Filmen visar en nästan helt omaskerad 911 Turbo och mycket av inredningen syns också.

Snart är det premiär för nya generationen Porsche 911. Sportbilsikonen ska ännu en gång ömsa skinn och komma ut ur garderoben i helt nya kläder. Vi har sett otaliga spionbilder och nu frestar Porsche oss ytterligare med en ny video från vintertesterna.

Som vanligt har Porsche inte gjort en revolution – det skulle entusiasterna aldrig acceptera – utan en evolution av 911:an. Det är många små men viktiga förbättringar som leder fram till en ny helhet. Varje gång vi provkört en ny generation 911 har vi oroligt undrat om Porsches ingenjörer verkligen kan leverera en väsentligt förbättrad upplevelse – och varje gång har vi blivit positivt överraskade.

auto motor & sport 18-2011 Porsche 911 991

I nummer 18 av auto motor & sport har vi den första artikeln om den nya generationen 911, den bil som fått internkoden "991". Tidningen ligger i kiosken från och med torsdagen 25 augusti. Finns det något bättre sätt att fira nya lönen?

I nästa nummer av auto motor & sport har vi ett stort test av Porsches sista "värsting" i 997-kläder, 911 GT3 RS 4,0. Fredrik Huldt lyfter på hatten åt detta vackra avsked och konstaterar att Porsche serverar en riktig delikatess, "en skalpell på fyra hjul".

Men dessutom har vi fått vara med på sluttesterna av nya generationen 911, internt döpt till "991" (lär dig detta generationsnummer, för det kommer att användas flitigt framöver). Projektledaren för nya 991, August Achleitner, berättar om hur man resonerat i utvecklingen av den nya bilen. Tidigt stod det klart att 991 måste stå på en helt ny grund, en teknisk plattform som både gav bättre användbarhet men ändå samtidigt leverera ännu mer sportighet.

I artikeln i nummer 18 av auto motor & sport, som ligger i kiosken från och med 25 augusti, berättar August Achleitner att 911 fått axelavståndet förlängt med en decimeter och att flitigt nyttjande av aluminium sänkt vikten med 50 kilo, jämfört med föregångaren. Nya 991 blir väsentligt snabbare än 997, hur mycket kan ni kanske ana genom att läsa texten på bilden ovan från nummer 18 av auto motor & sport. Är du prenumerant har du redan tidningen i din och kan läsa hela artikeln, det går även att köpa tidningen i digitalt format genom att besöka vår virtuella tidningskiosk.

Kiosken

Alla nummer av auto motor & sport går att köpa i digitalt utförande i vår "kiosk". Klicka på bilden för att hoppa dit och lära dig hur man gör. Inget slår doften av en ny papperstidning, men är man otålig så är man! Dessutom ett praktiskt alternativ för alla er som bor och arbetar utanför Sverige.

Jag är övertygad om att Porsche gjort det igen, byggt en ännu bättre 911!
169
6