Rotary Supercars ska bli snabbare än Veyron

Vad sägs om en acceleration 0-100 km/h på 0,9 sekunder och en toppfart över 450 km/h? Omöjligt tänker ni, men tyska Rotary Supercars utlovar det på sin modell "SuperRaptor CF".

Rotary Supercars Predator GT teaser

Mycket mer än så här får vi inte se av Rotary Supercars Predator GT. En modifierad Mazda-wankelmotor ska ge 1.200 hk och i sin uppförstorade version hela 2.800 hk! För bra för att vara sant?

Ibland vet man inte riktigt vad som är sant och vad som bara är tomt snack. Men själva idén kan vara kittlande nog för att börja läsa och det har vi gjort på tyska Rotary Supercars hemsida.

Där berättar de att man nu är i slutfasen av utvecklingsarbetet till ett par helt nya, "ultimata supersportbilar med miljömässiga hänsyn". Arbetet började 2009 och man påstår sig ha fyra kunder till de första bilarna som ska börja byggas i slutet av nästa år. När produktionen kommer igång siktar man på en tillverkning på högst tolv bilar per år, för att bibehålla den exklusiva känslan hos de få ägarna till en Rotary Supercar.

Faktauppgifterna till modellerna hos Rotary Supercar går att läsa på deras hemsida (klicka för att länka). Den 4,7 meter långa mittmotorbilen "Predator GT" ska väga 1.350 kilo ska ha en turbomatad fyrkolvswankel på 2,6 liter som ger 1.200 hk. Det ska räcka för 0-100 km/h på 3,0 sekunder och en toppfart på över 400 km/h.

 

Tolkar vi informationen rätt ska den uppgraderade versionen av Predator GT – som fortsätter på dinosaurielinjen och kallas "SuperRaptor CF" – få en dubbelt så stor wankelmotor som ger 2.800 hk. Här är målet att komma ner till 0-100 km/h på 0,9 sekunder och toppfarten anges till "över 450 km/h".

Med rätt aerodynamik, massor av effekt och en tillräckligt lång raksträcka är 450 km/h ingen omöjlighet. Men de som bekantat sig med dragracing vet hur oerhört svårt det är att få tillräckligt med fäste för att exempelvis komma under två sekunder i intervallet 0-100 km/h. Med fyrhjulsdrift och en bit över 1.000 hk anger Bugatti Veyron accelerationen 0-100 km/h till 2,5 sekunder (däremot går det "lättare" upp till 200 och 300 km/h, när effekten får fäste).

Det första praktiska exemplet från Rotary Supercars Germany ska vi få se på bilutställningen "Top Marques Monaco" i april nästa år (se en video från i våras genom att klicka på bilden upptill). Men vad tror ni läsare – är det bara fria fantasier hos Rotary Supercars, eller finns det någon substans i utfästelserna?

Jag tror det här är fullt möjligt. Rotary Supercars knäcker Bugatti Veyron!
119
414