Kia använder dansande hamstrar – igen

Bilreklam med dansande hamstrar? Jodå, Kia Motors i USA visar att i kombination med skicklig animation och musik från LMFAO kan det faktiskt fungera. Roligaste bilreklamen hittills?

Reklamfilm ska helst vara rolig för att både bli uppskattad och ihågkommen – vilket förstås är syftet när vi konsumenter ska "luras" att svälja budskapet. Vi har uppmärksammat rolig bilreklam flera gånger på den här sajten och nu är det dags igen.

Även för Kia Motors i USA är det "dags igen". Den reklamfilm som nyss släpptes med dansande hamstrar är den andra i raden och det skulle inte förvåna oss om det blir både en "3:a" och en "4:a" också. Den första filmen "This or That" blev hyllad och mångfalt prisbelönad, bland annat med en Gold Effie award i New York där man berömde filmen för sitt sätt att lyfta ett litet varumärke. Reklamfilmen "This or That" går att se genom att klicka på bilden nedan.

Nya filmen tar avstamp i en apokalyptisk framtid där robotar utkämpar ett våldsamt krig. Plötsligt kommer en ansiktslyft Kia Soul in på scenen och då… ja, ni får titta själva genom att klicka på bilden upptill på sidan. Musiken kommer från LMFAO. Reklamfilmerna är gjorda av byrån "David & Goliath".

Otroligt kul, så här ska bilreklam göras! Någon som kan ringa Kia Sverige och tipsa?
88
95