Audi visar urban concept – stort bildgalleri

Tänk nytt och tänk smått, det är vad Audi har gjort med "urban concept". Elektriska citybilar med plats för två personer behöver inte se präktiga ut. Mer ska vi få veta på Frankfurtsalongen men nu har vi i alla fall fått bilder och basfakta kring Audi urban concept.

Audi urban concept

Det ryktas att Audi ska ställa ut flera varianter av urban concept på Frankfurtsalongen, i mitten av september. Förutom de två på bild ska man även visa enklare (billigare) versioner.

Vi hade förväntat oss lite fler detaljer under den tidiga söndagsmorgonen men Audis pressavdelning är rätt fåordig, ännu så länge. Vi har några få basfakta kring Audi urban concept och längre ner på sidan hittar ni ett 30-tal bilder.

Det vi vet sedan förut är att Audi vill visa på möjligheterna med ett helt nytt, eldrivet cityfordon. Den lilla kupén rymmer 1+1 personer och genom att sitta lite förskjutet med passageraren snett bakom ska axelutrymmet inte bli allt för dåligt.

Längden på Audi urban concept är 3.200 millimeter, bredden 1.700 och höjden 1.200 millimeter. Ganska smått jämfört med en "vanlig" personbil men ändå klart större än till exempel Smart Fortwo. Karossen består av en lätt kolfibermonocoque med samma badkarsliknande utformning som vi hittar på racebilar. En elmotor på 15 kW driver de 21 tum stora bakhjulen och batteripaket av litiumjontyp ska ge en körsträcka på mellan fem och sex mil. 0-60 km/h ska gå på 6,3 sekunder och toppfarten är begränsad till 100 km/h. Hela bilen ska väga mindre än 500 kilo.

Audi förnekar att urban concept är ämnad för serieproduktion men anonyma källor inom företaget berättar att erfarenheterna från konceptbilen kan komma att användas på en seriemodell.

I väntan på fler uppgifter kan ni titta på bilderna, som finns samlade i ett bildgalleri nedan (hoppa direkt dit genom att klicka på länken). Klicka på "Visa album, klicka på en bild och sedan "Bildinfo" för att se bilden i sin högupplösta version.

Audis urban concept ser spännande ut. En sån skulle jag kunna tänka mig för att pendla till jobbet.
143
314