Subaru XV närmar sig – första bilden

Vi hålls på sträckbänken av Subaru, men har nu fått den första bilden på den nya crossovermodellen XV. Subaru XV är avsedd för C-segmentet och har en längd på 445 centimeter.

Subaru XV första bilden Frankfurt

Subaru visar den första bilden på serieklara XV. Bilen får premiär på Frankfurtsalongen och det är faktiskt första gången som Subaru premiärvisar en helt ny modell i Europa. Klicka på bilden för att hoppa till Subarus specialsajt inför Frankfurt.

Subaru flera nyheter att visa upp på Frankfurtsalongen. Sportcoupékonceptet Subaru BRZ Prologue har vi berättat om förut och nu finns det även en första bild på den seriemässiga crossovermodellen "XV".

Så mycket detaljer om XV får vi inte men Subaru berättar att den nya modellen är 445 centimeter lång, 157 hög och har axelavståndet 263,5 centimeter. Markfrigången är 22 centimeter, vilket borde räcka för oplogade vintervägar – åtminstone om det inte snöat allt för mycket. Modellen har givetvis boxermotor och ska utrustas med en steglös automatlåda, "Lineartronic". Steglös automat låter inte så kul, men vi får hoppas att Subaru utvecklat något som verkligen fungerar.

Tittar vi på Subarus specialsajt inför Frankfurtsalongen finns det nu en första bild på nya XV. Jämför vi med det "koncept" som Subaru visade upp på Genèvesalongen verkar det inte vara några större skillnader. Subaru XV Concept kan närmast liknas vid en förhöjd Impreza (442 centimeter) och passar in under Forester (456 centimeter) och de större Outback (478 centimeter) och Legacy (473 centimeter).

Subaru XV Concept Genève

Subaru XV Concept visades upp i våras och det ser inte ut att ha blivit allt för stora förändringar på seriemodellen som ska börja levereras nästa år.

Subaru XV Concept Genève
Subaru XV verkar lovande. Hellre en XV än en Ford Kuga.
237
57