Så mycket kostar BMW i3

BMW har inte kommenterat priserna på sin nya i-serie – förrän nu. Minstingen i3 blir billigare än en 5-serie. Men frågan är om den någonsin kommer att säljas...?

BMW i3 har en elmotor på 170 hk och 250 Nm. Kraften går genom en enväxlad låda till bakhjulen. Räckvidden är runt 15 mil, men för kunder som behöver åka längre finns en bensinmotor som tillval.

I slutet av juli visade BMW upp nya citybilen i3 och sporthybriden i8. Modellerna blir först ut i BMW:s i-serie, som förmodligen kommer växa med ännu fler modeller senare.

Hittills har BMW valt att inte kommentera prisnivån på bilarna, men nu uppger företagets vd Norbert Reithofer att minstingen i programmet, i3, kommer bli billigare än en 5-serie. Det skulle betyda ett pris på under 350.000 kronor, när bilen lanseras 2012. Det skulle i sin tur innebära att BMW i3 blir drygt 50.000 kronor billigare än plugin-hybriden Opel Ampera, som ska kosta omkring 400.000 kronor.

Men försäljningspriset kan vara av akademiskt intresse, eftersom BMW överväger andra lösningar för att få ut bilarna i i-serien till kunderna. Redan nu kan kunder i Tyskland ansluta sig till en BMW-bilpool och boka hyrbilar med sin smartphone. Enligt insatta källor kommer bilpoolslösningar och långtidskontrakt (leasing) införas för hela i-serien.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att leasa eller hyra en BMW i3, istället för att köpa en.
306
48