Eterniti bygger världens första ”super-suv”

Vad sägs om en trimmad Porsche Cayenne med kjolpaket? Nya brittiska lyxmärket Eterniti lanserar vad de kallar "världens första super-suv" med 620 hästar och som handbyggs i London.
Annons

Eterniti bygger världens första
För att skilja Eterniti Hemera från grundmodellen Porsche Cayenne byts flera chassidetaljer ut, interiören designas om, motorn trimmas och flera karossdetaljer byts ut till kolfiberdelar.
Eterniti bygger världens första
Första skissen som släpptes i augusti.

England har fått ett nytt bilmärke – Eterniti – och vi skrev för några veckor sedan om de ambitiösa planerna på att producera en konceptbil till Frankfurtsalongen. Och här är den – i form av en uppfräschad Porsche Cayenne.

Skapelsen kallas Eterniti Hemera och ska bli märkets första serieproducerade bil. Hemera handbyggs i London och förses med två individuella elmanövrerade säten bak. Passagerarna kan dessutom roa sig med varsin iPad.

Motormässigt får Hemera 620 hästkrafter och en toppfart på 290 km/h. Fyrhjulsdrift blir standard, men i övrigt vet vi ingenting om de tekniska detaljerna. Med tanke på att bilen i stort sett ser ut som en tunad Porsche Cayenne bör även drivlinan delas mellan modellerna, och i så fall kan Hemera få Porsches 4,8-liters V8 med dubbla turbo. Prislappen kommer ligga på åtminstone 1,5 miljoner kronor.

Eterniti bygger världens första
Hemera introducerar ”en helt ny nivå för lyx och prestanda i suv-klassen”, enligt Eterniti. Bilen får premiär tidigt 2012.
Eterniti bygger världens första
I profil syns tydligt likheterna med Porsche Cayenne.
Annons
Annons
Rulla till toppen