Audi uppdaterar RS5

Audi har ansiktslyft A5 och S5 med ny front och nya LED-bakljus. Nu fräschas även toppmodellen RS5 upp. Här bjuder vi på film och bildgalleri.
Annons


Den uppdaterade RS5:an visades upp under
Volkswagengruppens presskonferens igår kväll, och modellen får samma designförändringar som A5 och S5. Under huven finns fortfarande den vidareutvecklade RS4-motorn på 4,2 liter utan överladdning. Audis nya 4,0-liters V8 med dubbla turbo är förbehållen S6, S7 och S8. Effekten stannar på 450 hk vid 8.250 r/min och även vridet ligger kvar på 430 Nm vid 4.000–6.000 r/min. 0–100 km/h går på 4,6 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Toppmodellen i A5-serien byggs till viss del för hand i Audis tillverkningsanläggning i ungerska Györ. Ansiktslyftningen innebär uppdaterad front med nya strålkastare, sexkantig single frame-grill för att passa in i resten av Audis modellprogram, skarpare veck på motorhuven och matt aluminiumram runt grillen.

Precis som tidigare har Audi RS5 ett ovalt avgasutblås på varje sida och en bakspoiler som fälls upp i 120 km/h. LED-bakljusen har fått ny design och sportratten har fått nytt utseende.

Annons
Annons
Rulla till toppen