Fler bilder på Suzuki Swift Sport

Lilla GTI-klassen kokar snart över! Volkswagen Polo GTI får snart hård konkurrens av Ford Fiesta ST – och nu kommer dessutom Suzuki Swift Sport. Men Suzukin kan vara i klenaste laget för klassvinst.

Swift Sport får en 1,6-litersmotor utan överladdning på 136 hk, och lanseras i Sverige senare under 2011 eller tidigt nästa år.

Ettriga små GTI-bilar brukar de flesta bilentusiaster gilla, och nu är det hetare än någonsin i klassen. Ford Fiesta ST debuterar nästa år, och klasskungen Volkswagen Polo GTI får dessutom konkurrens av nya Suzuki Swift Sport.

De första officiella uppgifterna om Suzukin släpptes tidigare i somras, och nu när bilen har begått sin premiär på bilsalongen i Frankfurt har vi fått alla officiella uppgifter. Suzuki har inte valt att hoppa på downsizingtrenden, utan istället hållt kvar vid 1,6-litersmotorn utan överladdning. Den ger nu 136 hk vid 6.900 r/min och 160 Nm vid 4.400 r/min. Kanske är det i klenaste laget när både Fiesta ST och Golf GTI har överladdning och 180 hk? Ett framtida test får avgöra...

Naturligtvis har Swift Sport aggressiv grill, sidokjolar och bakspoiler, och interiören förses med skålade sportstolar med röd kontrastsömnad. Bred spårvidd och kort axelavstånd ska bidra till livliga och alerta köregenskaper och den 6-växlade manuella lådan har tagits fram specifikt för modellen. Kanske blir Swift Sport en av de sista bilarna i GTI-klassen att inte förses med dubbelkopplingslåda?

Förbrukningen blir 6,4 l/100 km, vilket motsvarar 147 g/km. 17-tumsfälgarna är tillsammans fyra kilo lättare jämfört med i förra generationen Swift Sport och en hel del vikt har skalats bort även i resten av bilen.

Nya Swift Sport hamnar hos svenska handlare sent 2011 eller tidigt 2012.

Hellre Swift Sport än Polo GTI!
166
61