Spotify kommer till Ford Sync

Att lyssna på strömmande musik i bilen blir snart betydligt enklare. Ford Sync kommer till Europa och får stöd för Spotify-appen i din smartphone.
Annons

Spotify kommer till Ford Sync
Ford Fiesta får både Sync och AppLink under 2012 för att underlätta kopplingen till smarta telefoner. Samtal, musik och sms kan skötas direkt med rattknapparna. Men en större färgskärm med bättre upplösning står på önskelistan.

Förra veckan skrev vi om Fords infotainmentsystem Sync, som baseras på teknik från Microsoft och har funnits i många amerikanska Fordmodeller sedan 2007. Nu kommer systemet till Europa. Om fyra år ska två miljoner i Europa vara utrustade med Sync och först ut blir Ford Focus.

Tillsammans med Ford Sync kommer AppLink, en plattform som förenklar kommunikationen mellan Syncsystemet och smarta mobiltelefoner. På så sätt kan appar i smartphonen styras direkt med bilens knappar och rattkontroller, och information från apparna kan visas i bilens display. Det innebär en betydligt säkrare bilfärd jämfört med att styra apparna genom telefonen.

Spotify kommer till Ford Sync
Ford Sync kan se ut på olika sätt i olika bilar – det är inte lika tydligt som exempelvis Volvo Sensus och BMW iDrive.

På mässan TechCrunch Disrupt Hack-a-Thon visade Spotify och Ford upp ett inofficiellt hack som gör att alla Spotifyfunktioner kan styras med Ford Sync, antingen via knappar eller med röststyrning. AppLink blir tillgängligt på tio Fordmodeller i början av 2012, bland annat Mustang, F150 och Fiesta.

Än så länge rör det sig alltså inte om ett officiellt samarbete mellan
Spotify och Ford. Istället vill Ford visa upp att företag som utvecklar
appar kan anpassa sina smartphone-appar för att fungera med Ford Sync.
Sedan tidigare har Spotify ett officiellt samarbete kring annonsering
med Chevrolet – så räkna med att det snart finns Spotifystöd hos flera
bilmärken.

Annons
Annons
Rulla till toppen