Bentley Mulsanne fylls med Appleprylar

Snart blir det enklare att göra viktiga affärer från baksätet i Bentleys bilar. För 950.000 kronor extra fyller Bentley sin lyxiga Mulsanne med prylar från Apple. En Mac Mini finns i bakluckan och baksätespassagerarna får varsin iPad.

Den redan lyxiga interiören får ett något mer högteknologiskt intryck när Bentley monterar Appleprylar i baksätet. Förutom en iPad var får baksätespassagerarna en iPod och en LCD-skärm.

Bentley Mulsanne är efterträdaren till aristokratiska Arnage, som såldes mellan 1998 och 2009. V8-motorn med den historiska volymen på 6,75 liter har dubbla turbo, och ger 512 hk och 1.020 Nm. Instegspriset utan tillval är drygt 2,3 miljoner kronor – och snart kan köparen betala ytterligare 950.000 kronor och bli uppkopplad med hjälp av teknik från Apple.

Frankfurtsalongen visades Mulsanne Executive Interior Concept, ett tillval som hantverkarna i fabriken färdigställer på 170 timmar. Baksätespassagerarna får varsitt nedfällbart picknickbord försedd med en 3G-uppkopplad iPad och ett tangentbord. I mitten kan en 15,6-tums LCD-skärm fällas ned från taket, och för lagring av film och musik har en Mac Mini monterats i bakluckan.

Bentley vill locka högt uppsatta chefer som ska kunna göra affärer i baksätet.

Mellan sätena finns en iPod som också fungerar som fjärrkontroll till ljudsystemet. Förutom Appleprylarna finns också en "sofistikerat belyst mittkonsol", telefonlur för privata samtal, kyld mugghållare och justerbara läslampor som kan styras via iPodarna. Föredrar passagerarna att skriva analogt skickar Bentley med en Tibaldipenna i mittarmstödet.

"Många kunder använder sin tid i Mulsanne att hålla sig uppdaterad om sin verksamhet, eller helt enkelt ta en stund att slappna av. Denna fullt fungerande konceptbil belyser Mulsannes möjligheter att hjälpa upptagna chefer att kommunicera effektivt och snabbt när de reser. Som man kan förvänta sig av Bentley, fungerar alla dessa funktioner i harmoni med den handgjorda kabinen", säger Bentleys styrelsemedlem Alasdair Stewart, som har ansvar för försäljning och marknadsföring.

Jag tar hellre en Bentley Mulsanne än en Rolls-Royce Ghost.
159
110