Lättare hitta rätt extraljus med kul app

När hösten närmar sig skjuter försäljningen av extraljus i höjden. Hella lanserar en app som gör det enklare att hitta rätt extraljus till bilen – fotografera av fronten och prova extraljusen direkt i telefonen.

Med Hellas app blir det enklare att se hur extraljusen ser ut på bilen som de ska monteras på.

Många nya bilar har fortfarande undermåligt ljus, trots ny teknik som LED-lampor och kurvljus. När ams testlag är ute på mörka vintervägar blottas lätt svagheter eller kompromisser från biltillverkarnas sida. Extraljus är ett populärt sätt att förbättra ljuset och därmed säkerheten – en extraljusramp eller ett par "riktiga" extraljus innebär ofta drastiskt mycket bättre ljus än standardstrålkastarna.

Hella lanserar nu en app för iPhone och Androidtelefoner som gör extraljusletandet lite enklare. Appen fungerar som "provhytten" på Hellas hemsida, men med appen kan man fotografera fronten på sin egen bil och sedan "montera" extraljusen direkt i telefonen för att se slutresultatet. Tyvärr finns ingen funktion för att välja bilmodell och märke manuellt, som på hemsidan.

"Det känns väldigt bra att det nu, på ett enkelt och smidigt sätt, går att se hur Hellas extraljus ser ut på just det fordon som det faktiskt ska monteras på. Att vi dessutom kan erbjuda detta för lastvagnar, något som vi inte kunde med den gamla webbaserade provhytten, är vi speciellt glada över", säger Helena Torstenson på Hellaavdelningen inom KG Knutsson AB.

Jag kör med extraljus i vinter!
68
55