Ford Explorer byggd i lego – i skala 1:1

Byggde du också med lego som liten? I så fall har vi videon som du inte får missa. Det krävdes 380.000 små legobitar för att bygga den här modellen av Ford Explorer i skala 1:1!

 

Bygga lego är kul, det kan väl de flesta av oss hålla med om. En och annan har kanske också stått och tittat på de imponerande byggsatser som företaget Lego säljer idag, långt mycket mer avancerade än de enkla bitar som man själv hade i barndomen.

En hastig titt på den röda bilen ger kanske intrycket av en kornig digitalbild som blivit uppförstorad men det är i själva verket en "legobil" – byggd i skala 1:1 av 380.000 bitar! Det krävdes 22 personer för att sätta samman bilen och mängden legobitar blev så många att själva tyngden, strax över 1.200 kilo, krävde en bärande ram i aluminium.

Bilen är döpt till "Legoland Florida edition Explorer" och som vi kan gissa oss till står den utställd i Florida, på Legoland utanför Orlando.

Lego Legoland Ford Explorer Florida Orlando Chicago

Den unika legobilen byggdes faktiskt i samma fabrik där de riktiga Ford Explorer tillverkas, i Chicago Assembly Plant. Efter premiärvisningen i Chicago ska bilen transporteras ner till Legoland i Florida.

Sjukt imponerande! Och jag blir inte ett dugg avundsjuk...
191
5