Winterkorn kollar in Hyundai i30 – och han är sur

Volkswagens hårdföre koncernchef Martin Winterkorn kollade in nya Hyundai i30 på Frankfurtsalongen. Han var inte nöjd med den höga kvalitén, det kan vi se på den här avslöjande filmen.

 

Enligt de källor vi har är Martin Winterkorn en synnerligen krävande chef. Är det något han inte gillar så blir omgivningen varse det, var så säker.

En liten inblick i hur det kan gå till när Martin Winterkorn utövar sitt ledarskap ser vi i det här videoklippet från Frankfurtsalongen. Winterkorn har vid flera tillfällen sagt att han inte främst fruktar Toyota som konkurrent, utan är mer rädd för vad Hyundai/Kia kan hitta på. Det blir uppenbart när Martin Winterkorn handgripligen kollar in passform, kvalitetsintryck och finesser på nya Hyundai i30 – som premiärvisades på Frankfurtsalongen.

Resten av Winterkorns följe står uppenbarligen på tå för att lyssna på "bossarnas boss" och en bit in i filmen blir det uppenbart att chefen inte alls är nöjd med den fina nivån hos Hyundai i30. Bland annat upptäcker Martin Winterkorn att Hyundai fått till en rattjustering som inte skramlar och säger "BMW kan inte göra det, vi kan inte göra det – hur gör de?". En av medarbetarna försöker ursäkta sig med att "vi hade en lösning, men den blev för dyr" fast det verkar inte få Winterkorn på så mycket bättre humör.

Räkna med att vi inom några år har minst lika fina justeringsmekanismer på VW-koncernen som det redan sitter i Hyundai...

"Management by fear", det är precis rätt ledarstil om man ska få fart på ett tyskt företag!
560
172