Alfa Romeo utvecklar ny motor med 300 hästar

Alfas ambitiösa framtidsplaner avslöjades för några veckor sedan. Nu vet vi att märket jobbar på en helt nyutvecklad och toppmodern 1,8-litersmotor, som kan få 300 hästar! Först hamnar den i sportiga 4C.
Annons

Alfa Romeo utvecklar ny motor med 300 hästar
Snygga och sportiga 4C blir antagligen först ut med nya motorn, med start 2013.
Alfa Romeo utvecklar ny motor med 300 hästar
Nuvarande 1750 TBi-motorn.

Alfa Romeo har stora framtidsplaner – som till viss del avslöjades i samband med Frankfurtsalongen. Företaget jobbar just nu på en helt ny 1,8-litersmotor med
direktinsprutning och turbo. Den ska byggas i Alfa Romeo-fabriken i
italienska Pratola Serra med start 2013.

Den nya aluminiummotorn hamnar i nästan alla framtida Alfa Romeo-modeller, och förmodligen även i Fiats och Lancias modeller. Tack vare bland annat direktinsprutning ska förbrukningen hållas på konkurrenskraftig nivå trots effekter på upp till 300 hästkrafter. Motorn klarar Euro 6-kraven och kan monteras både på längden och tvären.

Motorn gör med största sannolikhet debut i läckra 4C, för att sedan erbjudas i 159-uppföljaren Giulia som försenats med flera år på order från Chryslerchefen Sergio Marchionne. Den nya 1,8-litersmotorn ersätter 1750 TBi, och uppföljaren blir enligt Alfa Romeo ett viktigt steg för att sälja bilar globalt, även i USA.

Annons
Annons
Rulla till toppen