McLaren stoppar produktionen av MP4-12C

Missnöjda kunder har kritiserat flera fel och brister i sin McLaren MP4-12C, och nu bromsas produktionen. Enligt McLaren rör det sig om detaljer och småfel – men andra menar att kan röra sig om mycket mer omfattande brister.
Annons

McLaren stoppar produktionen av MP4-12C
McLaren lanserade årets kanske mest hajpade sportbil – MP4-12C – tidigare i år. Nu visar det sig att modellen drabbats av kvalitetsproblem, men företaget har ännu inte gått ut med en återkallelse.

Brittiska McLarens konkurrent till Ferrari 458 Italia, MP4-12C, lanserades tidigare i år – och förväntningarna var enorma. Men när bilen väl lanserades fick den inte bara bra kritik. Precis innan leveranserna skulle dra igång i juli ändrades flera detaljer efter att flera kunder som provkört inte varit helt nöjda.

Nu sänks produktionstakten för MP4-12C, på grund av kvalitetsproblem. McLaren-chefen i USA, Tony Joseph, erkänner att ”vi haft några kvalitetsrelaterade fel i några bilar som vi ville lösa innan vi fortsätter leverera kundernas bilar”. 

McLaren stoppar produktionen av MP4-12C
Tillverkningen sker under näst intill kliniska förhållanden. Laboratoriekänslan är ständigt närvarande.

Felen ska dock inte vara relaterade till säkerheten eller prestandan. Enligt Autoweek rör det sig istället om mindre problem, som kondens i strålkastarna och att batteriet laddar ur för snabbt. Enligt Jalopnik är dock problemen betydligt mer omfattande, och rör bland annat navigationssystem, stöldskydd och bromsslangar.

Hittills har problemen åtgärdats ”bil för bil”, och det är ännu inte aktuellt med en återkallelse. Nu får kunderna som väntar på att få sitt exemplar levererat ge sig till tåls ytterligare två till tre veckor. 

”Vi vill se till att leverera en korrekt produkt till våra kunder, och jag vill hellre att bilarna blir försenade till kunderna några veckor, om jag kan garantera en bättre produkt”, säger Tony Joseph.

McLaren stoppar produktionen av MP4-12C
Fabriken kallas McLaren Technology Centre och är beläget i Woking, strax sydväst om London.
Annons
Annons
Rulla till toppen