Mercedes C 63 AMG Black Series för familjen

Den hårda och lättade Black Series-versionen av Mercedes C 63 AMG har hittills bara funnits i coupéversion. Men Mercedes jobbar på en sedanversion. Vågar vi hoppas på en kombimodell...?
Annons

Mercedes C 63 AMG Black Series för familjen
Sedanversionen av Mercedes C 63 AMG Black Series sluttestas just nu på Nürburgring. Klicka på länken för att se bilderna hos Carscoop!

”Vanliga” C 63 AMG är snabb så det räcker för de flesta: 6,2-litersmotorn ger 457 hästar och 600 Nm. Black Series-versionen är lättad 20 kilo och trimmad till 517 hästar och 620 Nm – vilket kapar accelerationstiden från 0 till 100 km/h till 4,2 sekunder. Toppfarten ligger norr om 300-sträcket.

Enda nackdelen är att Mercedes inte erbjuder en sedanversion. Men just nu testas en C 63 AMG Black Series på Nürburgring, enligt Carscoop. De breddade hjulhusen och de modifierade front- och akterpartierna hämtas direkt från C 63 AMG Black Series Coupé. Sedanversionen får dessutom svarta backspegelkåpor, nya sidokjolar, ventilerad motorhuv och 10-ekrade fälgar. Diffbroms blir standard.

Sedanversionen av C 63 AMG Black Series kan bli sista chansen att lägga vantarna på Mercedes 6,2 liter stora V8 utan överladdning. Motorn byts ut mot en 5,5-litersversion med dubbla turbo. Förutom en SLS AMG Black Series hoppas vi förstås på en kombiversion av C 63 AMG Black Series – men med tanke på den låga efterfrågan utanför kombilandet Sverige är det är tyvärr inte särskilt troligt.

Mercedes C 63 AMG Black Series för familjen
Coupémodellen är snabb och snygg men kanske något opraktisk för familjen – något Mercedes vill åtgärda med en sedanversion.
Annons
Annons
Rulla till toppen