VW visar sportig Polo och exklusiv Passat

Det går riktigt bra för Volkswagen, som ökar försäljningen med 14 procent och slår nytt försäljningsrekord. Nu förses småbilen Polo med R-linepaketet, och Passat går att beställa i Exclusive-utförande.
Annons

VW visar sportig Polo och exklusiv Passat
R-linepaketet finns i två utföranden, ett för exteriören och ett för interiören. Med kromad avgaspipa, takspoiler och diffusor blir det en slags ”Polo GTI Light”!

Volkswagen har aldrig sålt så bra under årets första nio månader. Mellan januari och september såldes över sex miljoner bilar, en ökning med 13,9 procent jämfört med förra året. Tyvärr vittnar en del kunder om extremt långa leveranstider – vissa får vänta i nästan ett år på leverans av fyrhjulsdrivna versioner av Passat.

Samtidigt passar Volkswagen på att lansera två R-linepaket till Polo. ”R-line Exteriör” innehåller 16-tumsfälgar med 215-däck (17-tummare är tillval), högglansig svart kylargrill med R-logotyp, spoiler fram, diffusor och takspoiler bak, kromade avgasutblås, LED-belysning och sidokjolar. I Tyskland kostar paketet 14.000 kronor med Comfortline och 10.000 kronor för Highline.

”R-line Plus” fokuserar på interiören och innehåller skålade sportstolar från Polo GTI (med tygklädsel, alcantara och läderimitation finns som tillval), svart innertak, sportläderratt, aluminiumpedaler samt instegslister med R-logotyp. Det tyska priset blir drygt 8.000 kronor för Comfortline och 4.500 kronor för Highline.

VW visar sportig Polo och exklusiv Passat
Passat Exclusive får värmeavvisande läderklädsel i färgen ”Chocolate Brown”.

Volkswagen Passat får en ny toppmodell kallad Exclusive. I paketet
ingår 18-tumsfälgar, 15 millimeter sänkt fjädring, Nappa-läderklädsel i
färgen ”Chocolate Brown” med kontrasterande inslag i ”Pepper Beige”.
Läderklädseln reflekterar solens strålar och ska därför inte bli
stekhett under varma sommardagar. Läderratt med svarta, högglansiga
inslag samt Servotronic-styrning blir standard, medan titansvart
innertak och aktiva klimatstolar med kylning blir tillval.

I Tyskland
kostar Passat Exclusive 310.000 kronor i sedanutförande, och 322.000
kronor som Variant. Det finns ännu inga uppgifter om när R-linepaketet kommer till Passat.

Annons
Annons
Rulla till toppen