Polisen beställer 50 stycken VW Passat

Volkswagen flyttar fram sina positioner som leverantör till polisen. "VW Passat Polis" är specialanpassad för polisens arbete och kan levereras med flera olika motorer samt fyrhjulsdrift.

VW Passat Polis

VW Polis Passat är utformad efter polisernas önskemål när det gäller utrustning och placering av verktygen. Bensin, diesel eller gas är valbara motoralternativ, från 150-300 hk. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Ingen kan väl ha undgått det faktum att svenska polisväsendet är ganska "hemmakära" när det gäller valet av arbetsverktyg. Polisen har också en lång erfarenhet av att samarbeta med de svenska biltillverkarna för att ta fram precis rätt egenskaper och utrustning till sina polisbilar.

Men Saab har inte levererat några bilar sedan april och därför har Volkswagen kunnat flytta fram sina positioner som leverantör till polisen. "Volkswagen Passat Polis" har nylanserats och nyligen fick man en order på 50 polisbilar, byggda efter Rikspolisstyrelsens kravspecifikation.

"Eftersom bilen är en av polisens viktigaste arbetsverktyg är det mycket värdefullt att de själva får vara med och bestämma hur bilen ska se ut och utformas. Det märks tydligt att polisen längtat efter något nytt att arbeta med," säger Peter Norrman, projektledare på Volkswagen Group Sverige AB.

VW Passat Polis kan levereras med flera motoralternativ från 150 till 300 hk och polisdistrikten kan välja vilket drivmedel som anses bäst (bensin, diesel eller gas). Samtliga bilar har dubbelkopplingslådan DSG som standard och Volkswagens fyrhjulsdrift "4Motion" (från Haldex) finns med som ett valbart alternativ.

Jag blir hellre jagad av en Polis-Passat än en Polis-Saab.
342
792