Nya Honda CR-V avslöjad

Honda CR-V var tidigt ute i lilla suv-klassen. Fjärde generationen får sannolikt premiär på Los Angeles Motor Show och nu har Honda råkat publicera bilder på nykomlingen på hemsidan. Fräckare design och nya motorer ska locka köpare från Volvo XC60 och Volkswagen Tiguan.
Annons

Nya Honda CR-V avslöjad
Bilder på fjärde generationen Honda CR-V publicerades på Hondas hemsida. Den kommer även säljas som Acura RDX i USA. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

2012 blir ett spännande år för Honda. Golfkonkurrenten Civic visades upp i ny version under Frankfurtsalongen, och snart lanseras också en helt ny generation CR-V. Crossovern bildade en ny klass med små suvar 1995 tillsammans med bland andra Toyota Rav-4 och nu är det dags för fjärde generationen.

Bilder på nya CR-V har märkligt nog dykt upp på Hondas hemsida och den produktionsfärdiga bilen verkar inte skilja sig särskilt mycket från konceptversionen av Honda CR-V, som vi skrev om i juli. Den bygger på en helt ny plattform och tydligaste förändringen designmässigt är fronten, som blir mer integrerad med stötfångaren. Slimmade strålkastare och aggressivare grill ska dessutom bidra till lägre luftmotstånd.

Nya Honda CR-V avslöjad
Brukskänslan i nuvarande CR-V verkar vara borta. En del designdrag hämtas från lillebror Civic.

Längs med sidorna syns tydligt markerade linjer. Konceptbilen hade
stora aluminiumfälgar men verkar de ha bytts ut mot något mer praktiska
hjul. Interiören får lägre golv för att bättra på utrymmena och förenkla
lastning. Motormässigt antar vi att dieselmotorn 2,2 i-DTEC med 150
hästkrafter blir instegsvarianten. I nya Civic drar den 4,2 l/100 km och
släpper ut 110 g/km. På bensinsidan erbjuds en 2,4-litersmotor samt en
nyutvecklad 2,5-litersmotor, men båda ersätts förmodligen med en
2,0-litersmotor med turbo inom några år.

Den produktionsfärdiga bilen väntas få sin premiär på LA Auto Show under slutet av november men lanseringen i Europa kan dröja till årsmodell 2013.

Nya Honda CR-V avslöjad
Designen förändras nästan inte alls från konceptbilen, som presenterades i juli.
Annons
Annons
Rulla till toppen