FILM: Volkswagen Polo R WRC – första testet

Volkswagen ger sig in i rallycirkusen WRC med läckra Polo R, som får turbomotor, fyrhjulsdrift och 300 hästar. Nu har de första testerna dragit igång tillsammans med Carlos Sainz. Se filmen här!


I maj offentliggjorde Volkswagen sitt bidrag i WRC: Polo R med 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Bilen presenterades vid Rally d'Italia på Sardinien och har försetts med turboladdad 1,6-litersmotor, ordentligt bodykit och rallyvinge.

Nu har de första testerna dragit igång. Carlos Sainz, som vunnit både World Rally Championship och Dakarrallyt, körde tillsammans med Ulrich Hackenberg från Volkswagens styrelse de första testkilometrarna bland vingårdarna i tyska Veldenz, där ADAC Rallye Deutschland vanligtvis brukar hålla till.

Carlos Sainz är en av testförarna, och han verkar nöjd med bilen än så länge. Testerna fortsätter inför rallydebuten, som sker 2013.

Inga problem rapporterades – men testerna är inte slut ännu: när Volkswagen gör officiell WRC-premiär med bilen, 2013, kommer bland annat fyrhjulsdriftssystemet ha modifierats en aning. Vid första testet kördes drygt tio mil på den 2,8 kilometer långa banan.

"Jag älskar att vara involverad i utvecklingen och testningen av nya Polo R WRC – och förmånen att få köra de första kilometrarna är naturligtvis en stor ära. Bilen är fortfarande på ett tidigt stadium men känns redan väldigt bra. För hela teamet, både ingenjörer, mekaniker och förare, är det väldigt viktigt att lära känna den första riktiga bilen så tidigt som möjligt för att testa och fortsätta utveckla den", säger Carlos Sainz.

Kul att Volkswagen ger sig in i WRC!
295
9