Subaru ska tillverka gasbilar i Trollhättan

Subaru Nordic AB kommer att starta produktion av Boxer-CNG, marknadens första 4-hjulsdrivna gasbil, i Trollhättan. Personal kommer att hyras in från Saab Automobil.
Annons

Subaru ska tillverka gasbilar i Trollhättan
Subaru Outback blir världens första 4-hjulsdrivna gasbil.

Utveckling och utprovning av Subaru Boxer CNG är ett svenskt projekt i samarbete med italienska BRC – ett företag inom gaskonvertering av motorfordon. De modeller som är aktuella för konvertering är Subaru Legacy och Subaru Outback i kombination med den steglösa automatväxellådan Lineartronic. De första bilarna beräknas kunna levereras i februari 2012.

– Trollhättan är en bra lokalisering. Här finns viktig kompetens och den logistik som krävs för att genomföra större projekt inom svensk fordonsindustri, säger Torbjörn Lillrud, vd för Subaru Nordic AB.

– Tillverkningen kommer att ske i nyrenoverade fabrikslokaler som vi hyr av Trollhättans kommun och personal kommer i inledningsskedet att hyras in ifrån Saab Automobil, säger Dennis Staaf, vd för BRC Sverige AB.

– Eftersom produktionen av Boxer CNG kommer att ske för Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen, kommer det innebära såväl fler arbetstillfällen Trollhättan som ökade exportintäkter, säger Torbjörn Lillrud.

Annons
Annons
Rulla till toppen