Duell: Volvo Amazon mot Ferrari 458!

En något udda utmaning, kan tyckas, men vem är snabbast? Se Mattias Vöcks Volvo Amazon möta en Ferrari 458 Italia i dragrace. Glömde vi något? Just det, Mattias Amazon är inte riktigt original…

Filmkvalitén är inte den allra bästa men vi kan inte undanhålla er den här "snackisen" som hamnade på YouTube för några dagar sedan. Lite fredagstram är ju aldrig fel, eller hur?

Som ni kan se på filmrutan ovan är det en något udda duell i dragracing. På ena sidan en Volvo Amazon kombi och på andra sidan en Ferrari 458 Italia. Utgången borde vara given, om det nu inte vore för att Amazonen är något modifierad.

Många av er har säkert sett Mattias Vöcks fantastiska Volvo Amazon förut och vi har även skrivit om bilen när den stod utställd på SEMA-showen 2006 (klicka för att länka till artikeln). Mattias bygge har så många fina detaljer att man baxnar men som en förklaring till dragracingduellen kan vi berätta att Amazonen har en turbomatad Volvo-sexa med runt 600 hk. Mer information finns på Mattias Vöcks hemsida, http://www.vocks.se (klicka för att länka dit i nytt fönster).

Vilket bygge - jag är verkligen imponerad av Mattias Vöcks skicklighet!
642
28