Audi slopar manuell låda till S4 och S5

I samband med ansiktslyftningen av A4 och A5 passar Audi på att ta bort manuell växellåda i tillvalslistan för sportmodellerna S4 och S5 – men bara i Europa. Amerikanerna kan fortfarande växla manuellt.
Annons

Audi slopar manuell låda till S4 och S5
Hela A4- och A5-programmet har ansiktslyfts, och nu försvinner den manuella lådan från S-versionerna. Klicka för att läsa mer om ansiktslyftningen.
Audi slopar manuell låda till S4 och S5
Numera standardutrustning.

Sedan både S4 och S5 fick en kompressormatad V6-motor har 6-växlad manuell låda varit standardutrustning, och den 7-växlade dubbelkopplingslådan S-tronic har funnits som tillval. Nu väljer Audi att slopa den manuella lådan, enligt rykten på entusiastsajten Fourtitude.

Däremot kommer den 6-växlade manuell lådan fortfarande vara standardutrustning på den amerikanska marknaden. Enligt en medlem på Fourtitude bekräftar Audis USA-chef för produktplanering, Barry Hoch, att den manuella lådan blir kvar. I ett mejl skriver han: ”They (Europe) lose the manual. We keep the manual! 100% confirmed, although I don’t know what other markets also get to keep it. I don’t want to fear for my life when I leave the office. The manual transmission enthusiasts are… umm… passionate individuals. Save the Manuals!”.

Svenska kunder som är intresserade av en S4 eller S5 får alltså hålla tillgodo med S-troniclådan. Christian Lindström, marknads- och pr-koordinator på Audi Sverige, bekräftar att S-troniclådan blir standard för både S4 och S5 i hela Europa.

Nyfiken på att läsa mer om ansiktslyfta Audi A4? Ta en titt i nummer 24/2011, som börjar säljas den 17 november. Köp den i butiken eller direkt här på sajten!

Audi slopar manuell låda till S4 och S5
Ännu en modell som fick automatlåda i Europa, och manuell låda i USA: E60-generationen av BMW M5.
Annons
Annons
Rulla till toppen