Fiat Panda kommer i Abarth-version

Tredje generationen Fiat Panda är större och lyxigare än någonsin, och nu kommer dessutom en sportversion med Abarth-märke! Under huven finns den tvåcylindriga TwinAir-motorn på 110 hästar. Vågar vi hoppas på en starkare Esseesse-version också?
Annons

Fiat Panda kommer i Abarth-version
Den annars så sansade vardagsbilen Fiat Panda kommer i Abarth-version 2013, enligt brittiska Auto Express.

Fiat vill bygga fler prestandamodeller under namnet Abarth. Redan nu säljs en Abarth 500 med 1,4-litersmotor på 135 hästar, och Abarth 500 Esseesse är ännu roligare med sina 160 hästar. Dessutom finns en Abarth-version av den mer sansade Punto Evo.

Nu ryktas det om att Abarth-programmet expanderar. Nästa modell på tur blir tredje generationen Panda, som visades upp i augusti. Enligt brittiska Auto Express kan vi vänta oss en Abarth Panda under 2013, och den får en trimmad version av Fiats TwinAir-motor på 875 cc. Effekten väntas hamna omkring 110 hästar och accelerationen till 100 km/h tar 8,5 sekunder.

Panda blir första Abarth-modellen med den tvåcylindriga TwinAir-motorn, som vi provkört i en Fiat 500. Priserna för Abarth-Pandan väntas hamna omkring 170.000 kronor, och då ingår förstås den karaktäristiska röda och vita lackeringen, bodykit, 16-tumsfälgar, sänkt sportfjädring och uppgraderade bromsar. Insidan förses med ordentligt skålade stolar, sportratt och kortare växelspak, medan sportavgassystem och 17-tumsfälgar blir tillval.

Fiat Panda kommer i Abarth-version

100-hästars-Pandan

Andra generationen Fiat Panda, som såldes mellan 2003 till 2011, fanns i en fräck sportversion kallad 100HP, med – just det – 100 hästkrafter. Fjädringen var 25 procent hårdare än i standardversionen, och snygga aluminiumfälgar och tonade rutor tuffade till utseendet. Ett typiskt exempel på att körglädjen inte alltid ökar med antalet hästkrafter.

Annons
Annons
Rulla till toppen