Se upp med ny bluffsajt: Fordonspris.com

Nu är de gamla nätbedragarna igång igen, fast under nytt namn. Du luras att få din bil värderad och får sedan en faktura på 399 kronor. Läs vidare så berättar vi hur du slipper betala till nätbedragarna Fordonspris.com och Svenskbil.com.

Bluffsajt bedragare nätbedragare Fordonspris.com

Fordonspris.com har prisuppgift på sajten men det är lätt att skriva in sina uppgifter i tron att värderingen är gratis. Verksamheten är omfattande och tros dra in flera miljoner kronor årligen. Sajten finns i flera skepnader och på flera nordiska språk.

Det var väl bara en tidsfråga, suckar vi och kan konstatera att de nygamla sajterna med "bilvärdering" nu är tillbaka. Tyvärr är det många som blir lurade då sajterna "Fordonspris.com" och "Svenskbil.com" nu lanseras brett med en vittomfattande reklamkampanj på nätet. Om du surfar runt på olika bilsajter kan du inte undvika att se deras annonser med antingen en kattunge i bil eller en illustrerad, glad bil som undrar vad ditt fordon är värt.

bluffsajt kan inte skriva svenska

Den glada bilen är en bluff - se upp!

Du luras att knappa in uppgifter om dig själv och din bil men hinner aldrig upptäcka att värderingen kostar pengar. Det bedrägliga upplägget är olagligt och Konsumentverket varnar nu alla fordonsägare som besöker bluffsajterna. Sajterna påstår att du inte har någon ångerrätt för värderingstjänsten – vilket är helt fel. Du har 14 dagars ångerrätt, precis som vanligt.

Att försöka ångra sin värdering lär dock inte fungera. Bluffsajterna skickar en faktura ändå och hotar med inkasso och betalningsanmärkning om du inte betalar.

De här metoderna är välbekanta och senast vi såg dem var för drygt ett år sedan när bluffsajten "Bilpris.nu" härjade på nätet. Genom att ändra ändelsen på adressen från ".se" till ".nu" lurade man många besökare.

Ägaren till sajten Bilpris.nu, Morten Flendt, hotade då oss på redaktionen med att kräva ekonomisk ersättning för "den skada som artikeln orsakat". Naturligtvis ett tomt hot från Morten Flendt som istället fick en stämning på tre miljoner kronor från Konsumentombudsmannen, KO, som en marknadsstörningsavgift.

Bluffsajt bedragare nätbedragare Fordonspris.com

Nätbedragarna har dykt upp med nya namn och nya sajter. Just nu pågår en omfattande marknadsföring - men pengar finns det gott om då man lurar till sig miljoner årligen.

Morten Flendt har figurerat i en mängd liknande ärenden och Peter Forsman på "Internetsweden" har lagt pussel med de uppgifter som går att hitta om sajterna och funnit att det är "samma busar som det varnats för i över 10 års tid."

Morten Flendt är även aktiv med en bluffsajt som påstår sig kunna värdera din bostad, "Svenskthem.net". Upplägget är ungefär detsamma.

Konsumentverket har bra riktlinjer för hur man ska anmäla bluffsajter och även slippa att betala. Klicka på länken för att hoppa dit, eller läs våra tips i rutan här nedan. Konsumentverket har en Word-mall som man kan använda när en faktura ska bestridas (klicka på länken för att ladda ner).

Har du själv blivit drabbad av nätbedragare? Skriv i kommentatorsfältet nedan och berätta vad som hände – då kan du varna andra för att inte göra samma misstag.

Så bedräglig var väl inte sajten? (= gasa). Såna gangsters borde sitta bakom lås och bom (= bromsa).
16
678