Jaguar spionerar på sin egen XF Sportbrake

Nästa år lanseras en kombiversion av Jaguar XF kallad Sportbrake. Nu publiceras de första spionbilderna på Twitter – av Jaguar själva.
Annons

Jaguar spionerar på sin egen XF Sportbrake
Jaguars första kombimodell sedan X-Type får sportig profil och moderiktigt hög midjelinje. Premiär våren 2012.

En kombiversion av Jaguar XF har varit på gång länge, men nu verkar det äntligen som att testprototyperna börjat rulla. Namnet blir Jaguar XF Sportbrake, och inte Touring eller Estate som det talades om tidigare. Kombimodellen blir mycket viktig för att öka på XF-försäljningen hos den köpstarka målgruppen som annars funderar på en tysk premiumbil.

Designen blir slank och smidig och bakluckan har fått en takspoiler. Fronten hämtas förstås direkt från sedanmodellen, som ansiktslyftes tidigare i år, och även motorerna förblir oförändrade. Det innebär en dieselfyra på 190 hk, två dieselsexor på 240 respektive 275 hk samt en bensin-V8 på 385 hk. Kanske dyker XF Sportbrake även upp i R-version – i så fall hamnar en kompressor-V8 på 510 hk under huven.

Spionbilderna släpptes på Twitter av användaren Sportbrake, som i sin tur är kopplad till Jaguars pr-avdelning. Den produktionsfärdiga bilen väntas begå premiär på Genévesalongen under våren 2012.

Jaguar spionerar på sin egen XF Sportbrake
Bilderna kommer från Jaguars pr-avdelning via Twitter.
Annons
Annons
Rulla till toppen