PROVKÖRD: Toyota Avensis - lite piggare!

Vår norska kollega befinner sig på den franska solkusten för att köra nya Toyota Avensis. I ärlighetens namn, så mycket "nytt" bjuds det inte på, lite snyggare och lite roligare - men bästa grejen finns under huven.

Jan-Harry Svendsen är i Frankrike och kör faceliftade Toyota Avensis. Största nyheten är att den har blivit miljöklassad med en tvåliters diesel på 124 hästkrafter.

Hej Jan-Harry! Så du glassar omkring på franska rivieran i nya Toyota Avensis?
JHS: Ja, jag "glassar" omkring Toyota Avensis Kombi… Men inte på riktigt på solkusten, på landsbygden utanför Nice. Och så hemskt ny är den inte heller...

Så hur ny är den då?
JHS: Inte så värst ny. Den har ny front, nya lyktor, och diverse andra nya detaljer. Men det är inga stora exteriöra förändringar. På insidan ser vi lite bättre materialval och ett nytt navigationssystem med en del kromdetaljer.
Sedan har man justerat hjulupphängningen, vilket gör att den känns sportigare med snabbare respons. Även komforten har blivit bättre.

Inga jätteförändringar med andra ord?
JHS: Nej, det är inte som att Avensis-ägare måste springa till Toyota-handlaren och köpa den nya. Körkänslan har i och för sig blivit lite bättre, men den är fortfarande inte i samma nivå som hos exempelvis klassledaren Ford Mondeo.

De flesta köparna i Sverige kommer att välja kombin, och då kostar 2,0 D från 238.900 kronor.

Något som är särskilt negativt?
JHS: Ja, att de håller fast vid sina bensinmotorer - 1,6 och 1,8. Toyota borde jobba med downzising på bensinsidan, ta fram något effektivare och snålare. Dessutom håller de fast vid sin CVT-låda, medan konkurrenterna har en väldigt fin DSG-låda. Detta samt bättre motorer är inget Toyota borde vara stolta över.
 
Finns det inget positivt?
JHS: Jo, det är ju lite bättre kvalitet och den ser lite bättre ut,  men det är som sagt inga stora förändringar. Det är ett facelift på ett facelift, när det istället borde kommit en ny generation. Nu får vi vänta tre-fyra år till.
En sak som är positivt är dock 2,0-litersdieseln. Den drar nu 17 procent mindre, vilket har gjort den till miljöklassad eftersom den ligger på ett koldioxidutsläpp på 119 g/km och en förbrukning på 0,45 l/10 km. Motorn är i princip samma som tidigare, samma vridmoment på 310 Nm, men den har två hästkrafter färre, vilket betyder 124.

När kommer den och vad kommer den att kosta?
JHS: Den kommer till Sverige redan i januari. 2,0 D Kombi kostar från 238.900 kronor, medan 1,8-liters bensin kostar från från 213 300 kronor.

• Mer om Toyota Avensis i auto motor & sport nr 1.

Jag blir lite sugen på att köpa en Toyota Avensis!
181
233