Mantorp Park Events ansöker om konkurs

Det är inte bara Saab som har ekonomiska bekymmer. Nu ansöker även Mantorp Park Events om konkurs, och tävlingssäsongen 2012 hotas.

Mantorp Park Events begärs i konkurs, och det återstår att se hur det blir med 2012 års racingsäsong.

Mantorp Park Events begärs i konkurs, och det återstår att se hur det blir med 2012 års racingsäsong.

Tisdagen den 19 december blev en tung dag för svenska bilentusiaster. Förutom Saab har även Mantorp Park Events ekonomiska problem och begärs i konkurs.

Förlaget som ger ut bland annat Bilsport, Fabas, blev delägare i Mantorp Park redan 2006. Fyra år senare är Fabasgruppen helägare, men arrendatorn har ökat skulderna på Mantorp Park och därför ansöker fastighetsägaren om konkurs.

"Med vetskap om eventbolagets ekonomiska situation är det inte rätt att låta verksamheten utan åtgärd gå in i en ny säsong. Även om en konkurs är drastisk, är det sannolikt den bästa vägen på sikt för såväl anläggningen som för kunder och leverantörer", säger Fredrik Sjöqvist, vd för Mantorp Park Motorbana AB.

Oavsett om det blir konkurs för eventbolaget eller inte tror Fredrik Sjöqvist att verksamheten ska vara igång när racingsäsongen 2012 drar igång. 

"Förhoppningen är att vi vartefter får in fler entreprenörer som vill vara med och driva arrangemang på anläggningen", säger han. 

Ett tråkigt besked, men jag tror Mantorp Park snart är på fötter igen!
168
10