Toyota Yaris Hybrid blir snålast i klassen

Småbilsklassen är extremt viktig i Europa, och på Genèvesalongen lanserar Toyota en hybridversion av Yaris. Men de första bilderna har läckt ut redan nu – och enligt Toyota blir Yaris Hybrid snålast i klassen utan att inkräkta på komfort eller utrymmen. Upp till bevis!
Annons

Toyota Yaris Hybrid blir snålast i klassen
Enligt Toyota blir Yaris Hybrid en av de billigaste hybridbilarna på marknaden, och dessutom snålast i klassen. Exakta uppgifter och pris och förbrukning kommer när Genèvesalongen drar igång i mars. Klicka för att se en större version.
Toyota Yaris Hybrid blir snålast i klassen
Interiören får blåa detaljer för att skilja ut hybridmodellen. e-CVT-låda är standard. Klicka för att se en större version.

Just nu är det högtryck på bilsalongen i Detroit, som bjuder på många intressanta nyheter. Men redan i mars öppnas Genèvesalongen, och Toyota väljer att visa de första bilderna på hybridversionen av Toyota Yaris några månader i förväg.

I juli presenterade Toyota nya generationen Yaris, och även om det rör sig om en trevlig bekantskap som förbättrats på de flesta punkter jämfört med föregångaren rår den inte på Volkswagen Polo i klasstoppen. Kanske kan hybridversionen ändra på det?

Designmässigt är skillnaderna mot en vanlig Yaris få, men fronten har fått några aerodynamiska förbättringar och logotypen i fronten är blå, som på alla Toyotas hybridbilar. Men under skalet är förändringarna större: Yaris Hybrid får en kompakt version av Hybrid Synergy Drive-systemet som är 20 procent lättare än systemet i Auris Hybrid. På så sätt ska både kupéutrymme och bagageutrymme vara oförändrade.

Bensinmotorn är på 1,5 liter och 100 hästkrafter. I stadstrafik kan föraren välja ett helt elektriskt läge med en räckvidd på två kilometer. Toyota har inte gått ut med uppgifter om förbrukning och prestanda, men utsläppen ska vara lägst i klassen.

Premiären sker alltså på Genèvesalongen i mars, och försäljningsstart blir under sommaren 2012.

Toyota Yaris Hybrid blir snålast i klassen
Klicka för att se en större version.
Annons
Annons
Rulla till toppen