Här är priserna för gasdrivna Subaru Legacy

Subaru drar igång tillverkning av gasbilar i Trollhättan. Legacy och Outback blir först med fyrhjulsdrift och gasmotor, och nu är de svenska priserna klara. Är detta din nya tjänstebil?

Boxermotorn på 2,5 liter har direktinsprutning, 167 hästar och 229 Nm. Orderböckerna för Subaru Legacy och Outback med gasdrift är redan öppna.

Boxermotorn på 2,5 liter har direktinsprutning, 167 hästar och 229 Nm. Orderböckerna för Subaru Legacy och Outback med gasdrift är redan öppna.

I november blev det klart att Subaru ska konvertera Legacy och Outback till gasdrift med hjälp av Saab-personal i Trollhättan. "Här finns viktig kompetens och den logistik som krävs för att genomföra större projekt inom svensk fordonsindustri", sa Torbjörn Lillrud, vd för Subaru Nordic AB.

Nu har Subaru publicerat den svenska prislistan för modellerna. Samtliga får fyrhjulsdrift och den steglösa automatlådan Lineartronic som standard. Billigast blir Legacy Boxer CNG 2.5i Station för 337.900 kronor. Businessversionen innehåller läderklädsel och elstyrd förarstol och kostar 356.900 kronor, medan Sportversionen bjuder på läderklädsel och 18-tumsfälgar för 382.900 kronor.

Även den förhöjda modellen Outback får gasdrift, med ett instegspris på 360.900 kronor, medan Businessmodellen kostar 379.900 kronor. Bensintanken finns kvar i båda modellerna och räckvidden på både bensin och gas blir strax över 100 mil.

Subaru Legacy och Outback med gasdrift verkar riktigt intressanta.
264
57