BILDLÄCKA: Här är Lamborghinis nya suv!

Det har länge ryktats om att Lamborghini ska bygga en suv. Nu har de första bilderna och detaljerna läckt ut tack vare en italiensk tidning. Vad sägs om hybriddrift, 700 hästar och design från Aventador? Konceptbilen visas redan i vår.
Annons

BILDLÄCKA: Här är Lamborghinis nya suv!
Italienska Quattroruote publicerar bilder på hur Lamborghinis nya suv kan se ut – och visst blir den läcker! Aggressiv front med skarpa stridsplanslinjer kombinerat med Gallardo-V10 och fyrhjulsdrift. Klicka för att se fler bilder.

Ryktesspridningen kring Lamborghinis första försök i suv-klassen sedan 1980-talets underliga LM002 har varit enorm. Men nu verkar det som att märkets tredje modell vid sidan om Gallardo och Aventador blir en suv, och inte den stora sedanmodellen Estoque.

BILDLÄCKA: Här är Lamborghinis nya suv!
Lamborghinis senaste försök i suv-klassen var LM002 från 1986. Frågan är om den kan klassas som suv – snarare stridsvagn…

I februarinumret av italienska Quattroruote finns flera bilder på hur den kommande crossovern kan komma att se ut. En konceptversion av bilen ska visas upp på bilsalongen i Beijing som öppnar i april. Att Lamborghini inte väljer Genèvesalongen talar sitt tydliga språk: crossovern blir extremt viktig för Kinamarknaden medan försäljningen i Europa väntas bli mer blygsam. Koncernkollegan Porsches framgång med Cayenne (som nu står för halva försäljningen) har säkert också bidragit.

Designmässigt verkar suven bli en ”Aventador på styltor” – aggressiv front med de välkända strålkastarna och luftintagen kompletteras med en taklinje som liknar BMW X6, röd ljusramp och spoiler bak samt en ordentlig diffusor. Designspråket är yxigt och stridsplansinspirerat precis som hos Aventador. Tyvärr finns inga bilder på interiören.

Tekniskt väljer Lamborghini (tyvärr) inte att stoppa ned V12:an från Aventador under huven. Crossovern får nöja sig med V10-motorn från Gallardo på omkring 575 hästar. Senare kan en hybridversion med 700 hästar lanseras.

Försäljningen drar igång 2014 eller 2015 men i konceptform dyker Lamborghinis suv alltså upp redan i vår, om vi ska tro Quattroruote. Även Bentley utvecklar just nu en suv – frågan är vem som hinner först…?

BILDLÄCKA: Här är Lamborghinis nya suv!
Lamborghini Estoque väckte stor uppmärksamhet på bilsalongen i Paris 2008. Plattformen delas med Audi A9. Nu verkar det som att Panamera-konkurrenten får vänta – crossovern lanseras först.
Annons
Annons
Rulla till toppen