Bekräftat: Audi RS4 får V8 med 450 hästar

Lanseringen av Audi RS4 kommer allt närmare. Nu står det klart att toppmodellen i A4-programmet får samma 4,2-liters V8 på 450 hästar som RS5 – och inte den nya dubbelturbo-V8:an. Vi har också fått mer förhandsinformation om nya A3.
Annons

Bekräftat: Audi RS4 får V8 med 450 hästar
Så här ser nyheterna i Audis monter på Genèvesalongen ut: RS4, A3, A1 quattro och A6 allroad quattro. Vad tycker du – ska RS4 ha turbomotor eller inte…?

Audi verkar ha det stressigt värre inför Genèvesalongen. Viktigaste bilen för snabba barnfamiljer med packbehov och skidsemester i sikte blir helt klart nya RS4 Avant. Ryktena om att modellen lagts på is för att snabba på utvecklingen av RS6 Avant stämde alltså inte.

Holländska Autoblog har fått tag i de tekniska specifikationerna för tredje generationen RS4 och Audi väljer alltså inte att använda den nyutvecklade V8:an med dubbla turbo. Istället blir det V8-motorn från RS5 som hamnar under huven, vilket betyder en högvarvig och 4,2 liter stor V8 på 450 hästar och 430 Nm. S-troniclåda blir standard och någon sedanmodell finns inte i sikte.

Bekräftat: Audi RS4 får V8 med 450 hästar
Småbilskul på alla fyra! Audi A1 quattro får 250 hästar. Klicka för att läsa mer!
Bekräftat: Audi RS4 får V8 med 450 hästar
Nya A3 kommer i tredörrarsutförande under våren. Sportback lanseras senare. Klicka för att läsa mer!

Lite längre ned i modellskalan hamnar A3. Den kommer äntligen i helt ny upplaga på Genèvesalongen och Audi har redan smygvisat designen i det nya infotainmentsystemet. Det är enbart tredörrarsversionen som visas i Genève – Sportbackmodellen lanseras senare. Motoralternativen blir en 1,4-litersmotor på 122 hästar, en 1,8-litersmotor på 180 hästar med fyrhjulsdrift och S-tronic samt en 2,0-litersdiesel med S-tronic på 140 hästar. 

Ytterligare ett snäpp ned finns Audi A1 som nu förses med fyrhjulsdrift och 2,0-liters turbomotor på 250 hästar. Som vi skrev när bilen visades upp i december blir 6-växlad manuell låda standard – S-tronic erbjuds inte. Förutom RS4, A3 och A1 quattro förväntar vi oss också en TT-RS Plus eller RS3 Plus med 360 hästar – den som väntar får se.

Annons
Annons
Rulla till toppen