Chevrolet Cruze Station Wagon visas i Genéve

Den väntade kombiversionen av Chevrolet Cruze, Station Wagon, är nu klar att premiärvisas. Nytt motoralternativ är 1,7 VCDi med 130 hk och 119 g/km i CO2-utsläpp. Lastvolymen blir 500/1.500 liter.
Annons

Chevrolet Cruze Station Wagon visas i Genéve
Med snåldiesel, skattebefrielse och en kombikaross kan Chevrolet Cruze Station Wagon bli en tuff konkurrent. Ska Kia och Hyundai känna sig hotade, kanske? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Chevrolet rullar vidare med Cruze och som komplement till sedan och halvkombi får vi nu en fullfjädrad kombi: Station Wagon, eller SW. Kombimodellen blir ett välkommet tillskott i Sverige och de som redan spetsat öronen kan notera att det finns både miljöklassning och hyggliga lastvolym: 500 liter under insynsskyddet och 1.500 liter med fällt baksäte.

Femdörrars Cruze (halvkombin) är kortast i gänget med en längd på 451 centimeter, fyrdörrars Cruze sedan är 460 och med kombimodellen SW växer längden på Cruze till 468 centimeter. Motoralternativen blir välkända, det vill säga 1,6- och 1,8-liters bensinmotorer med 124 respektive 141 hk samt 2,0-liters diesel med 163 hk. Till SW ska det även komma en ny 1,7-liters VCDi-diesel som ger 130 hk och med hjälp av start/stopp-teknik har ett CO2-utsläpp på 119 g/km, alltså miljöklassning i Sverige och därmed skattebefriat i fem år.

Chevrolet bjuder ännu så länge bara på en bild av nya Cruze Station Wagon men kombimodellen liksom de två andra karosserna ska få en del uppdateringar, framför allt inuti. Kanske blir det också en moderniserad front, men mer om det på Genèvesalongen i början av mars där bilarna visas för publik för första gången.

Annons
Annons
Rulla till toppen