Audi TT RS Plus – mer av allt!

Tyckte du RS-versionen av Audi TT var alldeles för mesig? Nu lanseras en vassare variant med 360 hästar och höjd toppfart. Kommer både som coupé och roadster.
Annons

Audi TT RS Plus – mer av allt!
Den härliga turbofemman från RS3 Sportback får nu ytterligare 20 hästar i TT RS Plus. Premiären sker på bilsalongen i Genève. Klicka för att komma till bildgalleriet!

För att hålla liv i Audi TT ytterligare en tid väljer Audi att lansera en Plus-version av RS-modellen – precis som i exempelvis RS6 Plus. Största skillnaden blir att effekten i 2,5-litersfemman med turbo höjs från 340 till 360 hästar. Vridet ökar från 450 till 465 Nm.

Det gör att toppfarten numera ligger på 280 km/h och 0–100 km/h går på 4,1 sekunder. Manuell låda finns som standard men de flesta kunder förväntas välja till den 7-växlade S-troniclådan som inkluderar launch control. Med automatlådan hamnar förbrukningen på 8,5 l/100 km.

TT RS Plus får svarta, femekrade 19-tumsfälgar med röda detaljer och 255/35-däck. På bakluckan finns en fast vinge för att öka på marktrycket. Plus-modellen skiljs också ut från ”vanliga” TT RS genom mönstret i single frame-grillen, kolfiberkåporna för backspeglarna och svarta avgasutblås. 

I Tyskland hamnar priset 35.000 kronor högre än för TT RS, vilket i Sverige skulle betyda drygt 670.000 kronor. Premiär blir på Genèvesalongen.

Annons
Annons
Rulla till toppen