Caterham utvecklar ny superbil

Brittiska sportbilstillverkaren Caterham jobbar på en helt ny modell – för första gången sedan Sevenmodellen lanserades. Tre varianter plus en racingversion lanseras 2015.

Caterham Seven är en klassiker i sportbilssammanhang. 2015 får den en storebror.

Caterham Seven är en klassiker i sportbilssammanhang. 2015 får den en storebror.

Sedan starten har Caterham i princip bara haft en enda modell: den enkla och fantastiskt roliga Seven. Men nu startas Caterham Technology and Innovation som ska ansvara för produktutveckling och företagets vd Ansar Ali bekräftar att en ny modell är under utveckling.

"Vi börjar från början med plattform och drivlina. Vi försöker inte göra en Seven som är större, högre och bredare. Caterham är designade för föraren. De är en otrolig upplevelse att köra – och det vill vi överföra till våra framtida produkter", säger Ansar Ali till Car Magazine.

Den nya modellen utvecklas alltså "från ett vitt papper" och börjar säljas 2015. Fyra modeller ska erbjudas: en coupé, en cabriolet, en racingversion samt ytterligare en variant som inte avslöjas ännu. Caterham Seven har motorer från Ford, men Ansar Ali utesluter inte att andra leverantörer kan bli aktuella.

Caterham ska öka den årliga produktionen från 500 till 2.500 bilar tack vare den nya modellen, som ska säljas i Europa, Japan och Kina. 

Kul av Caterham att utveckla en ny modell! (=gasa) Nej, det är bara Seven som gäller för mig. (=bromsa)
147
7