Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse får 1200 hk

Den specialmodell från Bugatti som det ryktats om är nu officiell. ”Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse” är namnet på den öppna versionen av rekordbilen Veyron Super Sport, vilket innebär 1.200 hk och 1.500 Nm ur W16-motorn.
Annons

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse får 1200 hk
Bugatti Veyron Super Sport har toppfartsrekordet med 431 km/h och nu kommer det en ”taklös” version i form av Veyron Grand Sport Vitesse. Riktiga bilder får vi se i anslutning till Genèvesalongens öppning i början på mars.

Precis nyss fick vi de två första bilderna på Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, och till det ett kortfattat pressmeddelande som säger att bilmodellen ska premiärvisas på Genèvesalongen i början på mars.

Det har ryktats en längre tid att Bugatti planerat för en överraskning till Genèvesalongen och nu vet vi att flera bedömare gissat rätt – det blir en ”taklös” version av Veyron Super Sport. Det innebär att toppeffekten höjts från 1.001 till 1.200 hk och vridmomentet hoppat upp från 1.250 till 1.500 Nm. Det torde räcka för att klassa Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse till världens snabbaste hårfläkt, alla kategorier. Fler uppgifter om Bugatti Veyron Super Sport går att läsa genom att klicka på länken och ladda hem faktabladet som pdf-dokument.

Den ”vanliga” Veyron-försäljningen har upphört i och med att den sista bilen såldes till en beställare förra sommaren. Från början var det sagt att endast 300 Bugatti Veyron skulle byggas och den siffran håller man fast vid. Huruvida nya Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ska räknas in i den gruppen är lite oklart, men sannolikt blir det en liten produktion utöver de ursprungliga 300 bilarna.

 

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse får 1200 hk
Den taklösa Bugatti Veyron Grand Sport började byggas sommaren 2009 och snart kommer det alltså den starkare version ”Vitesse” som vi ser på bilden ovan.
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse får 1200 hk
Nya ”Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse” blir alltså en taklös version av världsrekordbilen Super Sport som toppade 431 km/h.
Annons
Annons
Rulla till toppen