Ford Transit Tourneo Concept – för stora behov

Den riktigt stora familjen får snart ett nytt alternativ i Ford Transit Tourneo. Ford kallar bilen för ”Concept” men som vi ser är det en nästan seriemässig utmanare till Caravelle och Trafic som ska premiärvisas på Genèvesalongen.
Annons

Ford Transit Tourneo Concept – för stora behov
Det är uppenbart att Ford försökt att anpassa sitt formspråk ”Kinetic design” till nya Transit. ”Personbilslika egenskaper” utlovas men det betyget får vi vänta med tills bilen går att provköra.

När knattelaget ska iväg på bortamatch behövs det många stolar och rejält med plats för utrustningen. Något som Ford vill erbjuda med nya Transit Tourneo Concept med åtta säten. ”Bussen” baserar sig på den nya, framhjulsdrivna Transit-plattformen som nu byggs ut i allt fler varianter.

Ford väljer att benämna Transit Tourneo som ”Concept” men det är tradition som man haft sedan många år att lansera nästan seriemässiga ”koncept” som något år senare dyker upp hos handlarna. Exakt hur länge vi ska behöva vänta på nya Ford Transit Tourneo berättas det dock inte i den korta pressreleasen.

Konceptbilen har en uppdaterad version av Fords 2,2-liters Duratoq TDCi-diesel som ger 155 hk och är kopplad till en sexväxlad manuell låda. Start/stopp-teknik är standard och sannolikt erbjuds dieselmotorn i flera effektnivåer när den är redo att lanseras på riktigt.

Nya Ford Transit ska erbjudas i lång och kort hjulbas, vilket kanske även blir fallet för Tourneo. I bildgalleriet nedan ser vi ett foto på en av stolarna, som Ford hävdar är av en helt ny konstruktion. Stolarna ska kunna vridas och fällas ner eller helt tas bort för att skapa de bästa kombinationerna av sittplatser och bagageutrymme.

Annons
Annons
Rulla till toppen