Honda CR-V kommer till Sverige i höst

Den amerikanska versionen av Honda CR-V har vi redan provsuttit, och i höst är det äntligen dags för Sverigepremiär. Här kommer de första bilderna och uppgifterna om Europamodellen.
Annons

Honda CR-V kommer till Sverige i höst
Honda planerar just nu ingen hybridversion av CR-V, till skillnad från Mitsubishi som utvecklar en pluginhybrid baserad på nya Outlander. Klicka för att komma till bildgalleriet!

På bilsalongen i Los Angeles valde Honda att visa upp USA-versionen av crossovern CR-V. Inte särskilt konstigt, eftersom CR-V är den bäst säljande suven i Amerika under de senaste fyra åren. Även på den här sidan Atlanten är bilen populär och nu visas de första bilderna på Europaversionen, som blir en riktigt tuff konkurrent till nya Mitsubishi Outlander.

Förändringarna är inte särskilt omfattande – det rör sig om en försiktigt omarbetad front. Vi gissar också att styrning och fjädring stramas upp en aning. Jämfört med gamla CR-V är ersättaren kortare och lägre, men samtidigt rymligare på insidan. 

Hela bilen är lättare än föregångaren och aerodynamiken har förbättrats för att sänka förbrukningen. Honda skryter också om lägre lastgolv och enkel fällning av baksätet – viktigt i en familjesuv.

Motorerna hämtas från förra generationen CR-V men samtliga uppdateras för att hålla utsläppen nere. 2,0 i-VTEC heter bensinmotorn och på dieselsidan finns 2,2 i-DTEC. Även fyrhjulsdriftssystemet hämtas från förra CR-V.

Annons
Annons
Rulla till toppen