Bentleys suv designas om – lanseras 2015

På Genèvesalongen visade Bentley upp konceptet Exp 9F, som blir märkets första suv. Nu avslöjar en källa till What Car att bilen får ett nytt utseende med färre retroinslag. Försäljningen drar igång 2015.
Annons

Bentleys suv designas om – lanseras 2015
Bentley väljer att ändra designen innan den nya suven börjar säljas. De runda strålkastarna och dimljusen blir kvar, men båda två görs mindre.

Suset som gick genom salen när Bentley presenterade märkets första suv gick inte att ta miste på. Konceptet Exp 9F väcker känslor, och det är också själva syftet med bilen.

Men enligt en källa till brittiska What Car ska bilen designas om innan den börjar säljas. Källan beskriver designen som ”lite tungrodd” och att bilen ska få ”fler traditionella suv-proportioner och färre retroinslag”. 

Även om det fortfarande rör sig om ett koncept säger Bentleys vd Wolfgang Dürheimer till What Car att en produktionsfärdig version förmodligen börjar säljas 2015. Målgruppen blir kunder i Kina, Mellanöstern och Ryssland. Senare kommer också en förlängd version.

Bentley har inte släppt några tekniska detaljer, men Exp 9F har märkets W12-motor med dubbla turbo och 600 hästkrafter under huven, kopplad till en 8-växlad automatlåda. Priset hamnar på drygt 1,5 miljoner kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen