Saab kör Elitserien i racing

Tro det eller ej – men Saab kommer i sommar att tävla i svensk racing i nya TTA-serien – med Janne Flash Nilsson, Mattias Andersson och Linus Olsson vid ratten.

Så här ser den ut, Janne Flash Nilssons nya tävlingsbil, en Saab TTA. Nilssons team kommer att köra fyra Saabar i årets nykomling i racing, Elitserien i racing.

Trots konkursen kommer Saab att leva vidare med fyra nyutvecklade Saab 9-3 i TTA – Elitserien i Racing 2012. Janne "Flash" Nilsson, Mattias Andersson, Linus Ohlsson och en ännu ej avslöjad förare kommer att representera Saab på banorna och ta upp kampen mot Volvo, BMW och Citroën i Elitserien i Racing.

Janne 'Flash" Nilsson blir Saab-förare.

Janne Nilsson ser fram emot årets säsong med stor glädje.

- Jag har sett fram emot att så se fajten Volvo – Saab i svensk racing. Flera gånger har det varit nära att hända men först nu blir det verklighet. Jag kan knappt bärga mig, säger Janne.

Att Saab just nu ligger tyst och stilla som biltillverkare förändrar inte Flash inställning till att tävla med Saab-karosser på sina tävlingsbilar.

De delar av Saab som fortfarande lever vidare kommer att vara involverade i Flash Engineering och Team Tidös satsning, där ibland Saab Parts som kommer att stödja stallen under årets säsong.

– Vi tycker detta är en fantastisk satsning och det är väldigt roligt att Flash Engineering och Team Tidö lyfter fram Saab som bil med denna hyllning. Det ger också oss en bra möjlighet att visa att vi lever och tar hand om Saab-bilar på 160 auktoriserade verkstäder runt om i landet, säger Thomas Sundström, direktör för svensk eftermarknad, Saab Parts AB.

Elitserien i Racing inleder säsongen med ett race på Karlskoga Motorstadion den 12 maj. Hittills har TTA-serien lockat ett dussin förare och troligt är att TTA mönstrar ett startfält på 14-15 bilar.

TTA sätter fart på svensk racing.
970
59