Opel LED Matrix ger smartare helljus

Opel visar upp ett nytt system för led-strålkastare som gör att föraren alltid kan åka med helljus. Här är en film som visar hur det fungerar.Riktigt bra strålkastare är det få biltillverkare som kan skryta med. Ofta prioriteras kundernas krav på snygg strålkastardesign högre. Men nu utvecklar Opel ett nytt system som gör att föraren i princip alltid kan ha helljuset på vid mörkerkörning.

Led-strålkastarna består av fyra delar med fyra serparata ljuskällor vardera, som kan aktiveras och riktas individuellt. Det ska ge upp till 256 olika ljuskombinationer. En kamera i fronten registrerar de mötande bilarna, och riktar om eller stänger av en del av led-strålkastarna för att inte blända de mötande bilisterna. När den mötande bilen passerat aktiveras alla strålkastare igen. Målet är att föraren inte ska distraheras när ljuset riktas om.

Opel LED Light Matrix är ännu inte klart för serieproduktion, men i filmen ovan kan vi ändå se skillnaderna mot ett par vanliga strålkastare. Tekniken ska introduceras i Opels modeller under de kommande åren.

Bra strålkastarljus är mycket viktigt när jag köper bil.
458
132