Subaru Legacy och Outback får snålare motorer

Inför bilsalongen i New York uppdateras Subaru Legacy och Outback med nytt utseende och snålare motorer. Dessutom kommer tre smarta säkerhetssystem under namnet EyeSight – och snart kan boxerdieseln kombineras med automatlåda.

Ansiktslyfta Subaru Legacy och Outback får tillvalspaketet EyeSight som innehåller filassistent, adaptiv farthållare och antikollisionssystem. Det fungerar i farter upp till 30 km/h.  Även designen förändras – dock ytterst försiktigt. Klicka för att se en

Ansiktslyfta Subaru Legacy och Outback får tillvalspaketet EyeSight som innehåller filassistent, adaptiv farthållare och antikollisionssystem. Det fungerar i farter upp till 30 km/h. Även designen förändras – dock ytterst försiktigt. Klicka för att se en större version!

Subaru har släppt information om den uppdaterade varianten av Legacy och syskonmodellen Outback, som lanseras på New York-salongen. Än så länge gäller nyheterna enbart för USA-varianterna, som tillverkas i Lafayette, Indiana. Det är inte klart exakt vilka förändringar som också hittar till Europabilarna, som tillverkas i Japan.

Designen ändras försiktigt, men de största förändringarna sker under ytan. Bensinmotorn på 2,5 liter får mer effekt och drygt tio procent lägre förbrukning. Dieselmotorn på 2,0 liter byts ut till senaste generationen, som redan nu sitter i Forester. Exakta siffror för effekt och förbrukning är inte klara.

Många kunder vill kunna kombinera boxerdieseln med automatlåda, och det blir snart möjligt. Kombinationen boxerdiesel och steglös CVT-låda börjar tillverkas i december 2012 för att nå svenska bilhallar i mars 2013. Outback blir först ut och förmodligen följer Legacy strax efter.

Subaru introducerar också ett gäng säkerhetssystem i Outback och Legacy. Systemen går under namnet EyeSight och består bland annat av adaptiv farthållare, vingelvarning och antikollisionssystem. EyeSight-kameran ska enligt Subaru läsa av ett betydligt bredare område än radarsystem.

Nu återstår det alltså att se hur Subaru väljer att uppdatera de europeiska versionerna av Outback och Legacy. Antagligen vet vi mer när bilsalongen i New York drar igång i april.

I mars 2013 blir det möjligt att kombinera boxerdieseln med automatlåda. Outback är först ut. Klicka för att se en större version!

I mars 2013 blir det möjligt att kombinera boxerdieseln med automatlåda. Outback är först ut. Klicka för att se en större version!

En bra bil blir ännu bättre. Snyggt jobbat Subaru!
317
57