BMW X1 får facelift och ny toppmodell

Minstingen i BMW:s suv-program uppdateras med nytt utseende och uppfräschad interiör på bilsalongen i New York. Dessutom kommer nya sportmodellen xDrive35i med 306 hästar – men bara för USA-marknaden.
Annons

BMW X1 får facelift och ny toppmodell
BMW X1 uppdateras efter bara två och ett halvt år med ny front och ett nytt motoralternativ: xDrive35i. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Än så länge får vi nöja oss med tre bilder på den ansiktslyfta varianten av BMW X1. Fler lär följa när New York-salongen drar igång. Uppdateringen kommer bara två och ett halvt år efter X1-lanseringen.

Exteriören förändras ytterst försiktigt med silverfärgade inslag i njurarna och ny nederdel på stötfångaren. Bilar med xenonstrålkastare får de karaktäristiska coronaringarna. Interiören förses med ny växelväljare för automatlådan, uppdaterad mittkonsol och flera nya materialval.

Motorerna lämnas orörda, men högst upp i X1-programmet finns en ny toppmodell vid namn xDrive35i. Den får BMW:s turbosexa på 306 hästkrafter och 400 Nm. Tyvärr finns en hake: enligt flera uppgifter ska sportmodellen xDrive35i enbart säljas i USA.

De övriga modellerna i det uppdaterade X1-programmet lanseras i Europa före sommaren.

Annons
Annons
Rulla till toppen