Sabine Schmitz kör Jeep Grand Cherokee SRT8

Kan en Jeep Grand Cherokee SRT8 med tjänstevikt på 2,3 ton göra en bra tid runt Ringen? Ingen är väl bättre lämpad än Sabine Schmitz – ”Nürburgrings drottning” – att ta reda på svaret. Se filmen som visar hur det gick till och gissa själv vilken varvtid det blev.
Annons


Det påstås att Sabine Schmitz i sin egenskap av racingförare och chaufför till ”Ring Taxi” lagt inte mindre än 20.000 (!) varv på Nürburgring. Det är alltså inte för inte som hon kallas för ”Nürburgrings drottning” och har haft som elak specialitet att skrämma skiten ur folk – något som hon inte gjort någon hemlighet av att gilla (klicka på länken för att se mer om detta).

Sabine Schmitz har använts för att köra många ”udda” bilar runt Ringen och i det här videoinslaget har hennes talanger använts av Chrysler för att köra Jeep Grand Cherokee SRT8. Med 477 hk ur sin 6,4 liter stora Hemi-V8 är Jeepen hyggligt snabb, men på en bana som Nürburgring går det inte att trolla bort nackdelen av en tjänstevikt runt 2,3 ton.

Men nu är ju inte Sabine Schmitz vem som helst och ni läsare får gissa – hur snabbt klarar hon varvet runt Nürburgring med Jeep Grand Cherokee SRT8? Svaret finns i slutet på filmrutan ovan.

Annons
Annons
Rulla till toppen