Mercedes G-klass uppdateras med nya AMG-modeller

Återigen får Mercedes stenhårda G-klass ett ansiktslyft – den här gången med led-strålkastare och 20-tumsfälgar. Dessutom kommer två nya toppmodeller: G 63 AMG och G 65 AMG!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Ingen håller längre räkningen på hur många gånger Mercedes uppdaterad den boxiga terrängklassikern Geländewagen. Nu är det dags igen.

Den här gången handlar det om led-strålkastare, nya backspeglar och en AMG-version med ny grill, nya stötfångare med större luftinsläpp, röda bromsok och 20-tumsfälgar.

På insidan är förändringarna större, med nydesignad instrumentpanel och mittkonsol. Infotainmentsystemet Comand har fått ny skärm och försetts med internetuppkoppling och dvd-växlare.

Samtidigt lanseras två nya AMG-versioner av G-klassen. G 63 AMG får Mercedes dubbelturbo-V8 på 5,5 liter, 544 hästkrafter och 760 Nm. Ett steg upp finns G 65 AMG med – jo, du gissade rätt – Mercedes V12-motor med dubbla turbo på 6,0 liter, 612 hästar och 1.000 Nm. G 65 AMG kostar drygt 2,5 miljoner kronor (!) och blir därför dubbelt så dyr som G 63 AMG.

För den som inte behöver AMG-kraft i sin G-klass finns G 500 med en 5,5-liters V8 samt dieselmotorn G 350 BlueTec, där den sistnämnda blir instegsmodell och kostar 790.000 kronor.

Den uppdaterade versionen av Mercedes G-klass finns i bilhallarna i juni.

Mercedes gör helt rätt som behåller G-klassen och uppdaterar den. Min favorit i suvklassen!
340
69