Volvo XC40 – ser den ut så här?

Snart lanseras en upphöjd XC-version av nya Volvo V40 med fyrhjulsdrift och hasplåtar. Tjeckiska Autoforum har första skissen på vad som blir nya XC40.

Tjeckiska Autoforum har den första illustrationen på nya Volvo XC40. Klicka för att se mer!

Tjeckiska Autoforum har den första illustrationen på nya Volvo XC40. Klicka för att se mer!

Efter framgångarna med XC90 (som fortfarande säljs, tio år efter debuten), XC60 och XC70 tänker Volvo förstås inte missa möjligheten att göra en XC-version även av nya V40.

Tjeckiska Autoforum.cz har varit snabba med bilder och fakta om nya bilmodeller tidigare, bland annat Fisker Atlantic och Audi A3. Tidningen valde också att publicera bilder på nya V40 innan Volvo släppt på embargoreglerna. Den här gången publicerar tidningen en illustration på nya XC40, och även om det inte rör sig om en äkta bild får vi ändå en försmak på designen.

Precis som för resten av XC-modellerna förses XC40 med upphöjt chassi, hasplåtar och svartrutig grill. Senare följer också speciellt designade fälgar för XC40. Volvo har fortfarande inte presenterat några fyrhjulsdrivna alternativ för V40, men när XC40 lanseras kommer också fyrhjulsdrift från Haldex till flera motoralternativ. Vi kan också räkna med att Hill Descent Assist och större backspeglar finns med i standardutrustningen.

Volvo XC40 ska konkurrera med BMW X1 och Audi Q3. Enligt Audi finns inga tekniska hinder för att bygga en Allroad-version av nya A3 – som i så fall blir en direkt konkurrent till XC40. Premiären för nya XC40 sker senare under 2012, kanske i samband med Parissalongen i höst.

Detta ser bra ut, jag skulle absolut välja XC40 före en "vanlig" V40!
384
147