BMW eSetta blir en modern Isetta

Hur skulle en modern version av BMW:s småbil Isetta se ut? En designstudent har skissat fram eldrivna eSetta med "vänlig och igenkänningsbar design". Vad tycker du – är den värd att sättas i produktion?
Annons

BMW eSetta blir en modern Isetta
Raka motsatsen till en M6: eldrivna eSetta ska utstråla vänlighet och inte aggressivitet. Klicka för att komma till bildgalleriet!
BMW eSetta blir en modern Isetta
Dags för en uppföljare? Mikrobilar är ett hett ämne i bilvärlden.

Ryktet att BMW skulle återuppliva det klassiska småbilsmärket Isetta från 1950-talet vägrar dö. Nu vet vi att BMW:s nya, miljövänliga bilar kallas ”i”, där småbilen i3 och sportbilen i8 blir först ut. Men en storleksklass ned kanske det ändå finns plats för en ännu mindre citybil?

Det tycker i alla fall designstudenten Tony Weichselbraun från Wien. Han har skapat en modern variant av BMW Isetta som blir helt eldriven, och därför också döps till eSetta.

Designen är enligt Tony Weichselbraun ”igenkänningsbar och vänlig” och får en dörr som öppnas framåt, precis som hos föregångaren. Laddningen sker vid ”laddningshubbar” utspridda över staden.

Än så länge handlar det alltså om en designstudie. Som vanligt är kommentarsfältet öppet för sågningar, hyllningar och nostalgiska återblickar!

Annons
Annons
Rulla till toppen