Lamborghini Urus – officiella bilder och fakta

Så har vi då äntligen fått de officiella bilderna på Lamborghinis konceptbil Urus – ett första smakprov på en kommande suvmodell. Fast Lamborghini är rätt hemliga om Urus – vi får till exempel inte vet vilken motor man valt.
Annons

Lamborghini Urus – officiella bilder och fakta
Lamborghini Urus rullar på 24-tumshjul och är nästan – på en centimeter när – fem meter lång.

De flesta av er har förmodligen redan sett de bilder som läckte ut på nätet av Lamborghini Urus, den första suvmodellen, för några dagar sedan. Men nu kan vi presentera konceptmodellen Urus till fullo då Lamborghini valt att gå ut med de officiella bilderna och en pressrelease. De som vill läsa pressreleasen om Lamborghini Urus kan klicka på länken och få hem informationen som ett pdf-dokument.

Som ni ser i dokumentet är det inte så väldigt många hårda fakta som Lamborghini bjuder på i sin pressrelease. Motorns mål är att ge 600 hk (440 kW) men vi får inte reda på om det blir den 10-cylindriga Gallardomotorn eller Audis biturbo-V8 som ska användas. Eftersom antalet cylindrar inte nämns skulle vi gissa att det är Audi-motorn som blir Lamborghinis val och där finns det förmodligen också projekt på gång för att göra en hybridisering (tillföra en elmotor, eller flera).

Måtten får vi däremot reda på. Lamborghini Urus är 499 centimeter lång, 199 bred och endast 166 centimeter hög. Målsättningen är att nå en årlig produktion på 3.000 bilar och om projektet får tummen upp kan vi förvänta oss att Urus börjar produceras 2015.

Till skillnad mot koncernkollegan Bentley EXP 9F (som förmodligen delar komponenter i en gemensam plattform tillsammans med Cayenne, Q7 och Touareg) har Lamborghinis designer Filippo Perini lyckats föra över formspråket till ett helt nytt segment utan att tappa karaktären. Om Urus är snygg lämnar vi till er läsare att bedöma, men man behöver inte tvivla över om att det är en Lamborghini som kör förbi.

Annons
Annons
Rulla till toppen