Bortglömd Ferrari Enzo säljs av polisen på auktion

Ni minns väl den Ferrari Enzo som någon "glömt" på en parkering i Dubai, förra våren? Ägaren har inte hört av sig och i onsdags såldes bilen på auktion av polismyndigheten i Dubai.

Ferrari Enzo Dubai desert

I maj 2011 spreds historien om den övergivna Ferrarin, en "snackis" på alla motorsajter. Men verkligheten överträffar dikten - den här Enzon är verkligen "borttappad" och ska nu auktioneras bort.

I maj 2011 startade en av de största "snackisarna" som vi haft på världens bilsajter. Någonstans på en parkering i Dubai stod en övergiven Ferrari Enzo, en av 399 tillverkade och värderad till i runda slängar sju miljoner kronor. En skröna – eller sann historia?

Det verkar faktiskt som om verkligheten överträffar dikten, för ägaren till den "bortglömda" Ferrari Enzon har inte hört av sig. Enligt de uppgifter som bland annat brittiska Daily Mail hittat om "abandoned Enzo" så tillhör Enzon en utlandsplacerad engelsk medborgare som samlat på sig en hel del böter. Enligt myndigheterna har bilen stått övergiven i 20 månader.

Oavsett hur många p-böter som britten samlat på sig lär de knappast nå upp till den summa som myndigheterna i Dubai får in för sin Ferrari Enzo, för i onsdags (25 april) såldes bilen på auktion tillsammans med 23 andra "borttappade" lyxbilar som ägarna inte löst ut. Däribland ytterligare tre Ferrari, Porsche, Corvette, Range Rover, med flera.

Ferrari Enzo Dubai desert

Hur kan man bara glömma bort en Ferrari Enzo i öknen? Ofattbart och svårt att förstå ekonomiskt då bilen värderas till runt sju miljoner kronor.

Otrolig historia om "övergiven" Enzo, men jag trodde den var sann från första början.
416
81